Araknofobi

Hvor stammer det fra?

Videnskaben har længe diskuteret hvorfor mange mennesker har angst for edderkopper, det der kaldes araknofobi. En lidelse der kan være svær at leve med, taget i betragtning, at der findes omkring 21.500.000.000.000 (enogtyvetusinde femhundredemilliarder) edderkopper i Danmark alene. Men Edderkopper er et vigitig led i fødekæden og spiser up imod 2½ mio. tons insekter hvert eneste år. Men nyttedyr eller ej, det viser sig at hver fjerde mand og hver tredje kvinder lider af araknofobi. Men hvad er egentlig baggrunden for denne angst for disse i største omfang meget små væsener?

Evolutionært eller kulturelt funderet?

Den ene hypotese går på at angsten er biologisk bestemt og oprindeligt udviklet som en aversion mod edderkopper i et stadie i menneskets historie, hvor edderkopper var en reel trussel mod os. Den anden teori går mere i retning af en kulturel betinget angst, der tager udgangspunkt i hvad vi synes er ulækkert.

Læs mere i artiklen hos DR;
To forskellige teorier om vores angst for edderkopper

Men uanset hvad baggrunden er for menneskers araknofobi, så er det en lidelse der kan behandles med Hypnoseterapi. Har du edderkoppe fobi, højdeskræk, flyskræk eller anden fobi, så er der hjælp at hente ved Hypnoseterapi! Læs mere om denne behandlingsform her; Hypnoterapi.