Hypnoterapi

Home » Ydelser » Hypnoterapi

Terapeutisk hypnose er en sproglig teknik, hvor terapeuten gennem stemmeføring og formuleringer bringer dig i en behagelig trancetilstand, hvor der er adgang til det ubevidste sinds positive ressourcer.

I menneskets hjerne findes der den følelsesmæssige del, NeoCortex og er den yngste del af hjernen, som er den kognitive, tankemæssige, abstrakte del af hjernen, hvor du har din forestillingsevne og din evne til at, rationalisere, evaluere og syntesere information og tænke helheder og enkeldele. Den del af hjernen, der er den yderste kan ofte gå ind og konflikte med den følelsesmæssige del af hjernen. Det er her hypnoterapi er effektivt til at komme ind og finde konflikterne og opløse dem.

Det er en fremadrettet terapi, hvor vi kan lære at vi tænker på to niveauer. Vi har de mere eller mindre automatiske tanker, tanker som bare er der og kommer og går. Og så har vi et højere niveau af tanker, hvor vi kan tænke over, hvad vi tænker på. På det høje niveau, kan vi fange os selv i at tænke på fortiden eller fremtiden positivt og derefter vælge at tænke på nuet. Det er et spørgsmål om træning. Vi kan træne vores tanker, fuldstændig som vi kan træne vores krop. Mange fobier er symptomer på et underliggende problem i underbevidstheden. Ofte vil dette dybere problem forårsage en sårbar tilstand og for at sikre en varig neutralisering af fobien kan det derfor være nyttigt at løse den oprindelige årsag og ikke blot bearbejde selve fobien.

Hypnoseterapi hjælper dig, når dit liv bliver hæmmet af at være eller tale i små og store forsamlinger, angst for bestemte dyr, angst for ikke at gøre noget rigtigt generelt eller noget helt fjerde. Udløses der stor angst, kan det give konsekvenser for dit liv og dine drømme og mål. Det kan være at du frygter eksaminer. At du springer fra til en musikoptræden eller skolens teaterforestilling, Selvom du har øvet dig hele tiden. Når nervøsiteten ikke længere bare er en kildren i maven og overtages af kvalme, hovedpine og svimmelhed, så kan det være vigtig at søge hjælp, for at du kan opnå det du ønsker.

Det kræver etik og moral at hypnotisere, da det er hovedvejen til sindet. Det er vigtigt, at det foregår respektfuldt, og at du har dig selv med i processen. Jeg vil i denne forbindelse sige, at det er muligt under enhver hypnosebehandling, at kommunikere med mig som terapeut. Du kan huske alt bagefter. Du er blot i en afslappet tilstand. Hypnoseterapi er effektivt i forhold til at finde svar på psykiske blokeringer eller andre problemstillinger, der er blevet sløret af bevidstheden. Underbevidstheden kan huske alt, hvilket der via hypnoterapi kan skabes adgang til. Det kan være en måde at skabe indsigt og forståelse for ubevidste reaktioner, så gamle sår i personligheden kan forløses og heles, og uhensigtsmæssige reaktionsmønstre kan erstattes af de hensigtsmæssige. Du vil være afslappet og fokuseret på det, der er vigtigt for dig. Mange har en behagelig sitren i kroppen og er i kontakt med sig selv på en ubeskrivelig måde. Nogle føler sine hjerteslag meget intenst.

Gode råd!
 • Vær indstillet på at arbejde med dig selv, og vær tålmodig.
 • Du behøver ikke uopfordret fortælle om dig selv i alle detaljer. Stol på, at jeg som terapeut nok skal stille de relevante spørgsmål.
 • Husk, at jeg har tavshedspligt, så du kan fortælle alt.
 • Husk, at scenen er din, og at jeg som terapeut kan rumme det du fortæller.
 • Tag eventuelt noter eller optag sessionen, så har du lettere ved at huske forløbet, når du kommer hjem.

Terapien fokusere på at give dig:

 • Indsigt i, hvad der holder dig fast i angsten eller blokeringen.
 • Forståelse af hvad der udløser og er triggere.
 • Strategier og redskaber til at håndtere angsten eller blokaden på en hensigtsmæssig måde.
 • Hjælp via hypnose til at konfrontere tilstanden og integrere de nye positive forestillinger, strategier og gode kernetilstande.
 • Redskaber til at du observere dig selv og dine tanker i hverdagen.
 • generelt større livsglæde