Hypnose for Børn

Home » Ydelser » Hypnose for Børn

Hypnose for børn og unge

Hypnoterapi er meget effektiv til at give barnet kontrol og pusterum. Barnet vil opleve at det er muligt at sætte sig fri og skabe positiv tilstand i sig selv.

Hvilke udfordringer kan behandles?

Hypnose/hypnoterapi med børn kan hjælpe på alle de samme problemer som hos voksne. Børn kan fx hjælpes med: angst, adfærdsproblemer, stammen, sprogproblemer, fobier, flyskræk, tandlægeskræk, kræsenhed, mareridt, overvægt, hjemve, sengevædning, smerter, sorg ved død-skilsmisse-flytning, koncentrationsbesvær, dårligt selvværd m.m. 

Børn med særlige udfordringer og behov?

Der kan arbejdes med problematikker på mange niveauer, det kan være at dit barn måske er for indelukket og uinteresseret i omverdenen, trives dit barn ikke, vil indlæringen ikke være optimal. Har dit barn for mange udfordringer i samspil med andre børn? Har dit barn angst, vredesudbrud, så er hypnose vejen frem til en positiv forandring.

Hypnoseterapi med børn

I terapi med børn benyttes visualisering, en metafor eller en indre film. Barnet kan træne den ønskede adfærd eller følelse.
De fleste sessioner vil indeholde styrkelse af selvværdet og skabe ro til at fokusere på det positive.
Vi kan også lave regression, hvor vi går tilbage til årsagen til problemet og ændre den fejlindlæring, der gav problemet og skabe ressourcer i stedet for.

Børn meget mere påvirkelige og umiddelbare end voksne. De har endnu ikke udviklet så mange begrænsende overbevisninger. Børn har en fantastisk evne til at være i nuet. Deres fantasi er god og de har mange ressourcer. Dette betyder, at der gennem hypnose er en ”direkte” adgang til at arbejde med deres udfordringer. Børn forandrer sig hurtigt, så hypnosen virker hurtigt.

Behandlingsmuligheder:

Fastlåsthed
Angst
Fobi
Lav selvtillid
Konflikter
Opgivenhed
Mavesmerter
Hovedpine
Stress
Stammen eller taleblokade
Manglende energi
Irritabel
Vrede
Manglende koncentration
Manglende struktur
Søvnproblemer

Det er forskelligt, hvilke udtryk angsten får hos børn og unge. Udadtil kan angsten se ud som følger:

  • Barnet kan reagere kraftigt, på hvad andre betragter som bagateller. Det bliver måske hurtigt vredt og har svært ved at falde til ro igen.
  • Barnet har koncentrationsbesvær og virker mere glemsom i nogle situationer.
  • Børn kan også reagere ved at bliver mere indesluttet og letter til gråd.
  • Selvtilliden og selvværdet bliver mindre og barnet trækker sig fra sociale aktiviteter, hvor kravene om et vist præstationsniveau kræves.
  • Barnet undgår at deltage i aktiviteter, som de tidligere har kunne nyde.  Oftest ses det at barnet undgår særlige begivenheder eller situationer.
  •  Flere konflikter mellem barnet og kammerater, ligesom konfliktniveauet kan stige derhjemme.
  • Barnet kan virke overbelastet og stresset.