Om Hypnose

Home » Om Hypnose

Om Hypnose

“I hypnoseterapi fortæller jeg din underbevidsthed det, som din bevidsthed gerne vil vide”

Hvad er hypnose?

Vidste du at hypnose er noget alle mennesker oplever helt af sig selv? Måske har du haft fornemmelsen af trance når du kigger ud over havet eller sidder ved bålet. Det er som om du hører, hvad andre siger, selv om du er meget afslappet og føler dig i en anden verden. Det er helt naturligt, og det er fordi det er underbevidstheden, der er aktiv og din opmærksomhed er rettet indad. Dagdrømmeri er også den følelse af afslappethed, du har i hypnose. Terapeutisk hypnose er en sproglig teknik, hvor terapeuten gennem stemmeføring og formuleringer bringer dig i en behagelig trancetilstand, og hvor der skabes adgang til det ubevidste sinds positive ressourcer.

Det kræver etik og moral at hypnotisere, da det er hovedvejen til sindet. Det er vigtigt, at det foregår respektfuldt, og at du har dig selv med i processen. Jeg vil i denne forbindelse sige, at det er muligt under enhver hypnosebehandling, at kommunikere med mig som terapeut. Du kan huske alt bagefter. Du er blot i en afslappet tilstand.

Hvad kan hypnoseterapi bruges til?

Det forholder sig sådan, at når underbevidstheden og bevidstheden arbejder sammen, stilles du stærkt i dine mål. Det kan være at hele efter sygdom, ændre vaner eller tanke- og adfærdsmønstre, give slip på angst eller sorg og mindre selvværd. Hypnose kan også benyttes til dig som er i fertilitetsbehandling, hvis du har brug for at afstresse kroppen og sindet, da din krop udsættes for meget og har brug for afslappethed og fornyet energi. Hypnoseterapi er effektivt i forhold til at finde svar på psykiske blokeringer eller andre problemstillinger, der er blevet sløret af bevidstheden. Underbevidstheden kan huske alt, hvilket der via hypnoterapi kan skabes adgang til. Det kan være en måde at skabe indsigt og forståelse for ubevidste reaktioner, så gamle sår i personligheden kan forløses og heles, og uhensigtsmæssige reaktionsmønstre kan erstattes af de hensigtsmæssige. Effekten er, at du er afslappethed og fokuseret på det, der er vigtigt for dig. Du vil gå herfra med energi og klarhed.

Hypnose er en form for mental reinstallation; du fjerner selv unødvendigt støv!

Hypnose (eller trance) er et stadie, hvor kroppen er totalt afslappet og oplader sig selv på ny. Det er en form for mental udrensning, så derfor er hypnoseterapi godt til at genetablere balance i kroppen. Det er samtidig meget sundt for hjernen at være i denne tilstand, da evt. overaktivitet afbalanceres. Denne hypnotiske tilstand er meget givende, fordi den bringer os i kontakt med vores indre ressourcer, evner og informationer, som vi har samlet sammen i løbet af vores liv og lagret i vores indre “arkiv”. Det kaldes også vores ubevidste sind. Hypnose/trance er en tilstand, hvor man går bagom det bevidste sinds begrænsende kritiske faktorer og kommunikerer direkte med det ubevidste sind. Du hører stort set alt, hvad jeg siger, samtidig med at du nærmest er vægtløs og i stadie af total afslappethed. I hypnosen slapper du helt af og tager imod det jeg siger. Mange har en behagelig sitren i kroppen og er i kontakt med sig selv på en ubeskrivelig måde. Nogle føler sine hjerteslag meget intenst.

 

Historisk

Hypnose har været brugt til helbredende formål fra ca 1550 f.Kr. Der er datering fra en egyptisk papyrusrulle, som beskriver hypnotiske fænomener. Historisk set har James Braid (19 June 1795 – 25 March 1860) været pioner inden for hypnose. Han var den første hypnoterapeut. Den franske læge Jean-Martin Charcot (1825-1893) var en fransk neurolog og professor i anatomisk patologi. Han er kendt som grundlæggeren af den moderne neurologi og var en af de første der viste, at mennesker kan lide af neurologiske forstyrrelser, der opstår i sindet. Gennem hypnosen hjalp han sine patienter med at give slip på deres forstyrrelser. Siden har den amerikanske læge og psykiater, Milton H. Erickson (1901-1980), været den moderne hypnoseterapeut. Han anvendte historier og metaforer til at bringe klienten ind i deres underbevidste tilstand. Metoder der idag stadig benyttes og som er effektive. Det er først omkring år 2000, at hypnose bliver en almindelig anerkendt behandlingsform i Danmark.

Milton H. Ericksons påstand og teori var at: Hypnose er en tilstand med en speciel bevidsthed og modtagelighed overfor ideer. Med en speciel villighed til at undersøge idéer for deres iboende værdi.
NB.

Mine hypnoser ligner på ingen måde det du sikkert har set i diverse shows, der har været på TV.  Showhypnose virker meget overbevisende, da deltagerne vælges, fordi de er ekstremt gode til at fokusere på det, de forestiller sig. De indlever sig så meget og oplever det som deres virkelighed. Jeg holder mig inden for din moral og etik i hypnosen og du mister ikke din virkelighedsfornemmelse.

Derfor er det vigtigt, at jeg kender lidt til dig og har fået en forståelse af dig som person. Inden du modtager den første hypnose har vi haft en samtale, hvor jeg spørger ind til dig og din situation. Nogle gange er det vigtigt at jeg udvikler en hypnosesession til næste gang vi mødes, da den første samtale er yderst vigtig at komme omkring. Og nogle gange har en klient brug for at arbejde mentalt med sig selv før hypnosen.

Du vil forlade sessionen med en ro, glæde og optimisme efter at have fået en hypnose.
Heidi Bendix